China Law Answers Answers to the legal questions related to china

June 6, 2004

Is it still common to pay a dowry to prospective in-laws in China?

Filed under: China Law — Tags: , , — china @ 5:49 pm
china law
Zen Master D asked:

My g/f and I are in the Nähe, became together fà ¼ r several years and my potential Inge-set to have fà ¼ for r a commitment and a wedding dowry. I weià Ÿ, humans (in particular Ausländer) Chinese Staatsangehörigen married, are however traditional dowries in the form of money still far common? Is the expected how high? I are interested fà ¼ r einschlägige consultation, but expected that the occasional clumsily and ignorantly comments. Thank you in advance!

DaCare Legal Recruitment

2 Comments »

  1. Yep. Dit is een onderdeel van de Chinese traditie. Meestal is het meisje de familie zal vragen voor geschenken (bruids taarten enz.), evenals geld. De hoeveelheid geld evenals de aard van de geschenken zal afhangen van het gebied waarin het meisje is uit. Het zou het beste zijn om van de gal, het gezin wat doen ze verwachten. Op die manier zal er geen 'misverstand' te wijten aan de verschillende verwachtingen over de bruidsschat. Naar de Chinese 'verliest gezicht' is een groot ding. Check de link hieronder, niet de beste link, maar het heeft wat info. Ik hoop dat dat helpt.

    Comment by tj is cool — June 9, 2004 @ 4:32 am

  2. Het is de 21e eeuw, en ik weet niet iets van de moderne Chinese douane, maar het is moeilijk te geloven dat je zou hebben om dit te doen. Zeg je bent te trouwen en een datum vaststellen. Betalen voor een vrouw is zo ouderwets dus dat hoef je niet druk over. Ze weten dat dit is oud, ze kunnen wellicht wil gewoon geld.

    Comment by keepyourhandsoffmycat — June 11, 2004 @ 2:08 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress